Erzincan Valiliği ve Üniversitemiz İşbirliğinde “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Yerel Dinamikleri Harekete Geçirme Çalıştayı” Düzenlendi

Erzincan Valiliği himayelerinde ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi akademisyenlerinin yürütücülüğünde kamu kurumları, yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşların katılımı ile “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Yerel Dinamikleri Harekete Geçirme Çalıştayı” düzenlendi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen çalıştay açılış programına, Erzincan Valisi Sayın Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Ak Parti İl Başkanı M. Cavit Şireci, kamu ve kuruluş müdürleri ve davetliler katıldı.

Programda ilk olarak açılış konuşması yapan Çalıştay Başkanı Prof. Dr. Cem Şems Tümer, çalıştayın şehrin tüm dinamiklerinin katılımı ile bir ilk olma özelliği taşıdığını belirtti.

Çalıştay tarım ve hayvancılık, kültür, turizm ve doğa sporları, sanayi ve teknoloji, eğitim, gençlik ve aile deprem bilinci ve sağlık olmak üzere 6 ana başlık ve bu sektörlere bağlı 185 bilim insanı ve 687 katılımcı ile iki gün boyunca Erzincan’ın geleceği birlikte tasarlanarak, geleceğe ilişkin stratejiler ve eylem planları oluşturulacak.

Merkezimiz yönetim kurulu üyeleri Doç. Dr. Müge Manga ve Dr. Öğr. Üyesi Duygu Yıldız Karakoç moderatör olarak, Doç. Dr. Suat Tuysuz ise il yatırım ortamının iyileştirilmesi alt çalışma grubuna katılımcı olarak katkı sunmuşlardır.